mozaïek


Brink ons Dorp geeft workshops aan scholen en bedrijven, maar ook aan andere groepen, zoals buurtbewoners en kwetsbare groepen.


Mozaïek is een vorm van toegepaste kunst. Het maken van mozaïek is een ambacht dat geduld en netheid vereist. De toepassing kan variëren van kunstnijverheids-producten zoals, doosjes, dienbladen, tafelbladen, spiegeltjes en fotolijstjes, tot monumentale toepassingen op wanden en vloeren van gebouwen of in de openbare ruimte. Mozaïek komt ook voor als autonome kunstvorm.


Mozaïek kan met betrekkelijk eenvoudige middelen tot fraaie resultaten leiden. Nieuwe ondergronden en lijmsoorten hebben meer mogelijkheden gecreëerd. Bovendien is het maken van mozaïek een rustgevende bezigheid die individueel en in een groep beoefend kan worden.


De mozaïektak van Brink ons Dorp begint bij een mozaïek voor Stichting Historisch Charlois voorstellende ‘De geschiedenis van Charlois’. Hierna zijn in het hart van oud Charlois nog vier werken gerealiseerd die facetten van de Charloisse geschiedenis belichten. Deze mozaïeken zijn gemaakt in opdracht van Groeibriljant Charlois.Mozaïek bij Brink ons Dorp

duifjes

Bloemhofplein (detail)

bord, kan op een workshop worden gemaakt

Tijdens Buurtfeest Tesselsestraat

m

‘mozbootje glasmozaïek’

hogeDRUKgebiedhttp://www.hogedrukgebied.com
SHOPShop.html